Сущенко розповів про стан Балуха після побиття під Печерським судом

Сущенко розповів про стан Балуха після побиття під Печерським судом

Фото
Укрінформ
Перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко повідомив, що у колишнього політв'язня Кремля та кримського активіста Володимира Балуха після побиття правоохоронцями болять ребра.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Друзі, Балух Володимир живий і майже неушкоджений. Правоохоронці пом'яли трохи обидва боки, відібрали шину, пиріжки, розбили телефон та розірвали дріт від нього, але тіло дихає. Каже, що трохи болять ребра», - написав Сущенко.

Фото: Сущенко/Фейсбук

Володимир Балух та Роман Сущенко - колишні кремлівські бранці.

Читайте також: Порошенко заявив, що поліція біля суду побила Балуха та інших активістів

Вдень експрезидент, народний депутат Петро Порошенко заявив, що представники поліції побили колишнього політв'язня Кремля, кримського активіста Володимира Балуха та інших активістів на мітингу під Печерським райсудом Києва, який обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Тоді під будівлю суду прибули кілька тисяч прихильників Порошенка, між ними та поліцією час від часу виникали сутички.

Як повідомляв Укрінформ, експолітв'язня Володимира Балуха 8 вересня 2020 року знайшли побитим у столичному Гідропарку. Він пройшов тривалу реабілітацію та кілька операцій.

18 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що підозрюваного у нападі на Балуха затримали. Ним виявився житель Київщини 1988 року народження.

Читайте також: У сутичках біля Печерського суду є двоє постраждалих - поліція

Володимир Балух - кримський фермер, який вивісив на своєму будинку прапор України, пізніше прикріпив на будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної Сотні".

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (понад 3 800 грн).

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

7 вересня 2019 року Балух повернувся в Україну в межах обміну з РФ у форматі "35 на 35".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-