Порошенко заявив, що поліція біля суду побила Балуха та інших активістів

Порошенко заявив, що поліція біля суду побила Балуха та інших активістів

Укрінформ
Експрезидент, народний депутат Петро Порошенко заявив, що представники поліції побили колишнього політв'язня Кремля, кримського активіста Володимира Балуха та інших активістів на мітингу під Печерським райсудом Києва.

Про це Порошенко сказав під час брифінгу після оголошення рішення суду з обрання йому запобіжного заходу, передає кореспондент Укрінформу.

"Абсолютно ненормально, коли вся правоохоронна система працює проти лідерів опозиції і лідируючої опозиційної політичної сили. Це є абсолютно ненормально, коли зранку поліція, яка перетворена на "Беркут", б'є активістів, б'є Балуха - нашого героя, політичного в'язня, якого знає весь світ, б'є ветеранів, включно з Олександром Погребиським", - сказав Порошенко.

Він також додав, що дуже тривожними сигналами є те, що поліцейські "ламали намети, з яких просто роздавали чай, прибирали бочки, біля яких грілися люди".

Як повідомляв Укрінформ, Печерський райсуд столиці 19 січня обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Читайте також: У сутичках біля Печерського суду є двоє постраждалих - поліція

При цьому під будівлю суду прибули кілька тисяч прихильників Порошенка. Між ними та поліцією час від часу виникали сутички.

Виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Читайте також: Депутат Київради заявив, що постраждав у штовханині під Печерським судом

17 січня суд після повернення Порошенка із закордонного відрядження почав обирати йому запобіжний захід. Того дня Печерський райсуд провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу було перенесено на 19 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-