Урядовці вакцинувалися бустерною дозою

Урядовці вакцинувалися бустерною дозою

Фото
Укрінформ
Члени Кабінету Міністрів у Будинку уряду отримали бустерну дозу вакцини проти COVID-19.

Процес вакцинації у прямому ефірі показав телеканал «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першими щепилися Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Третім вакцинувався міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, за ним були міністр соціальної політики Марина Лазебна, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Також щепилися у прямому ефірі міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов та міністр юстиції Денис Малюська.

Бустерну дозу отримали й інші співробітники КМУ.

Загалом процес відбувся дуже швидко. Члени Кабміну заповнили відповідні анкети, пройшли огляд лікарем та отримали свою третю дозу вакцини Pfizer або Moderna.

Більшість урядовців були в одягнені у білі футболки із написом «Вакцинація рятує життя».

Читайте також: В Україні скоротили термін дії COVID-сертифіката до 270 днів

Як написав у Фейсбуці міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, в Україні фіксуються перші ознаки нового спалаху коронавірусної хвороби. У зв'язку з цим важливо якомога швидше пройти базовий кус вакцинації проти COVID-19, що дозволяє захистити від важкого перебігу хвороби, госпіталізацій і летального випадку.

"Не зволікайте із отриманням, як основного курсу вакцинації, так і "бустеру", адже наразі фіксуємо перші ознаки нового спалаху коронавірусної хвороби, вже зростає добова кількість випадків захворювання та госпіталізації", - зазначив Ляшко.

Він нагадав, що в Україні з 6 січня дозволена бустерна доза вакцини проти COVID-19 всім повнолітнім. Головна умова - з часу завершення базового курсу вакцинації повинно пройти не менше 6 місяців.

Читайте також: Бустерна доза вакцини: що треба знати

"Бустерна доза допомагає поновити ефективність проти симптоматичного захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби. Рекомендовано робити “бустер” мРНК-вакцинами, адже, за даними наявних досліджень, вони демонструють найкращі результати незалежно від того, яким вакцинами був зробленим базовий курс", - написав Ляшко.

Він наголосив, що особливо важливо отримати додатковий захист літнім людям та людям із супутніми хворобами, адже в разі інфікування, базовий курс щеплення допоможе зберегти їх життя, а бустерна доза - поновити захист.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який теж отримав бустерне щеплення, у Телеграмі закликав українців робити третє щеплення від коронавірусу. 

"Бустерна вакцина – done! Разом з колегами-міністрами сьогодні зробив третє щеплення від Ковід-19. Вірю і науковцям, і лікарям, які доказали, що вакцинація знижує шанси захворіти на коронавірус, а якщо вже так сталося, перебіг хвороби має бути значно легшим. Це особливо важливо, адже за даними ВООЗ нас очікує нова хвиля, пов’язана з розповсюдженням штаму Омікрон", - написав міністр.

Міністр додав, що можливість згенерувати цифровий сертифікат у застосунку "Дія" для щеплених бустерною дозою з’явиться наприкінці січня.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на засіданні у середу Шмигаль наголосив на тому, що в Україні все більше поширюється нова хвиля захворюваності на коронавірусну хворобу, здебільшого це відбувається через новий штам Омікрон. Він нагадав про те, що для посилення захисту перед новим штамом передбачена можливість отримати третю вакцину для всіх охочих українців, які пройшли базовий курс 6 або більше місяців тому. Шмигаль закликав людей скористатися цією можливістю та отримати третю дозу.

Прем'єр нагадав, що у невакцинованих в 10 разів вище ризик смерті від коронавірусної хвороби і в 4-5 разів вище ризик госпіталізації, ніж у вакцинованих.

Міністр охорони здоров'я Ляшко 6 січня підписав наказ про бустерну дозу для всіх громадян від 18 років.

Фото: Віктор Ляшко, Олександр Ткаченко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-