Держслужба у справах дітей та вакцина з Китаю: що розглянуть на Кабміні

Держслужба у справах дітей та вакцина з Китаю: що розглянуть на Кабміні

Укрінформ
Кабінет Міністрів на черговому засіданні 19 січня може ухвалити рішення про утворення Державної служби України у справах дітей.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціювала розгляд відповідного проєкту постанови міністр соціальної політики Марина Лазебна.

«Реалізація акта матиме вплив на регулювання суспільних відносин у сфері захисту прав дітей», - йдеться у пояснювальній записці до цього проєкту документа.

Очікується, що Держслужба у справах дітей координуватиметься урядом.

Читайте також: Кабмін оприлюднив порядок торгів газом для потреб виробників продтоварів

Крім того, перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко ініціювала проєкти постанов щодо затвердження порядку розгляду документів про включення індустріального (промислового) парку до реєстру індустріальних парків, а також про затвердження порядку ведення цього реєстру.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський пропонує встановити квоти імміграції на 2022 рік.

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко ініціював врегулювання низки питань функціонування інформаційно-аналітичної системи “MedDataˮ, а також запропонував змінити перелік лікарських засобів та медичних виробів, які закуповуються на підставі угод про закупівлі зі спеціалізованими організаціями. Він вніс на розгляд колег проєкт розпорядження про підписання листа-зобов’язання уряду щодо отримання гуманітарної допомоги у вигляді вакцини від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, від уряду Китайської Народної Республіки.

Читайте також: Енергосистема України працює стабільно - Галущенко

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко ініціював затвердження порядку консервації земель та пропонує схвалити концепцію загальнодержавної цільової програми використання та охорони земель.

Також може бути врегульовано деякі питання оплати праці працівників Національного антидопінгового центру.

У порядку денному й питання фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2022 році за рахунок запозичень, залучених під державні гарантії

Може бути також затверджено порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Урядовці планують змінити склад Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, а також утворити організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні чемпіонату світу з футболу серед учнів та Всесвітньої гімназіади із зимових видів спорту в 2023 році.

Крім того, Кабмін планує поголити низку законопроєктів, які потім внесе на розгляд Верховної Ради. Зокрема, зміни до Закону “Про лікарські засоби” щодо заявника, власника реєстраційного посвідчення, а також зміни до деяких законів щодо забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями, визнаними гуманітарною допомогою. Вони також мають намір погодити проєкт указу Президента призначення державних стипендій чемпіонам і призерам Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, який згодом може підписати глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-