Штати шукатимуть способи надати Україні додаткову підтримку – Пентагон

Штати шукатимуть способи надати Україні додаткову підтримку – Пентагон

Укрінформ
Пентагон відстежує розвиток ситуації навколо України та готовий надати більшу підтримку ЗСУ для посилення їх оборонних можливостей, однак наразі не планує розміщувати додаткових американських військових на українській території.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуватимемо відстежувати ситуацію на місцях, і якщо нам буде потрібно прийняти рішення з метою посилення захисту, ми це зробимо», - наголосив представник Міноборони США.

Читайте також: У США – вже два законопроєкти із санкціями проти Путіна

За його словами, Пентагон надалі спостерігає численну присутність російських військ у західній частині РФ – навколо східного й північно-східного кордону України. Це, підкреслив Кірбі, викликає стурбованість, оскільки вказує на небажання росіян сприяти деескалації.

Він зауважив, що Сполучені Штати «продовжать шукати способи допомогти Україні захистити себе», у тому числі шляхом надання «додаткової підтримки» у сфері безпеки.

Він нагадав, що в Україні зараз перебувають на ротаційній основі інструктори Національної гвардії штату Флорида, які забезпечують консультативну допомогу українським колегам. Кірбі підкреслив, що ця місія продовжить свою роботу.

Читайте також: Пентагон запевнив, що Штати продовжать надавати Україні оборонну допомогу

Водночас, за його словами, «наразі немає планів щодо розміщення додаткових сил на ротаційній основі в Україні, і [немає] жодних змін у тому, чим займається Національна гвардія Флориди на місцях».

Читайте також: Росія готувала спецоперацію «під чужим прапором» для вторгнення в Україну - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон у вівторок назвав «украй небезпечною» ситуацію навколо України після останньої передислокації російських військ та активізації навчань біля українських кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-