Кулеба, Бербок і Ле Дріан оцінять перспективи перемовин глав МЗС «Норманді»

Кулеба, Бербок і Ле Дріан оцінять перспективи перемовин глав МЗС «Норманді»

Укрінформ
Глави МЗС України, Франції і Німеччини на майбутній зустрічі в Києві планують оцінити перспективи відновлення нормандського формату на рівні міністрів закордонних справ.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з німецькою колегою Анналеною Бербок пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Незабаром відбудеться ще один візит – наш французький колега Жан-Ів Ле Дріан прибуде разом з Анналеною Бербок до України, і ми матимемо тристоронню зустріч. На ній ми детально обговоримо перспективи зустрічі всіх чотирьох міністрів закордонних справ нормандського формату”, - сказав Кулеба.

Він додав, що для української сторони зараз важливо, що "ані Берлін, ані Париж не ухвалює жодних рішень щодо України без України і не веде жодної гри за нашою спиною у відносинах з Росією".

“Це зараз ключове... Коли ми зустрінемося втрьох, ми оцінимо перспективи відновлення нормандського формату на рівні міністрів закордонних справ”, - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: Бербок у Києві обговорює питання експорту зброї

Коментуючи повідомлення про підготовку впродовж найближчих тижнів зустрічі політичних радників лідерів “нормандської четвірки”, Кулеба зазначив, що вони вже відновили роботу в цьому році. У цьому контексті він нагадав, що радники лідерів Франції і Німеччини нещодавно відвідали Москву, потім Київ.

“Тобто вже відбуваються певні процеси. Контакти в них, безумовно, ще будуть. Але про конкретні дати зараз говорити зарано», - зауважив глава МЗС.

Читайте також: Німеччина очолить один із напрямів роботи «Кримської платформи» - Кулеба

Як повідомили російські ЗМІ, політичні радники лідерів "нормандської четвірки" можуть знову зустрітися наприкінці січня - початку лютого. Місце проведення зустрічі наразі не затверджено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-