Адвокати Порошенка вивчають документи - суд пішов на перерву до 14.00

Адвокати Порошенка вивчають документи - суд пішов на перерву до 14.00

Укрінформ
Печерський райсуд столиці задовольнив клопотання захисту експрезидента Петра Порошенка про надання часу для ознайомлення з процесуальними документами у справі.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Олексій Соколов, передає кореспондент Укрінформу.

"Клопотання задовольнити. Оголосити перерву для ознайомленнями з процесуальними документами", – сказав суддя.

Перерва оголошена до 14-ї години.

Читайте також: Суд почав обирати запобіжний захід Порошенку

На початку судового засідання адвокат Ігор Головань заявив, що не вважає свого підзахисного Порошенка підозрюваним, оскільки він, на думку захисту, не був повідомленим про підозру у належний спосіб.

Також адвокат попросив оголосити перерву у судовому засіданні, оскільки захист не знайомий з клопотаннями прокуратури про обрання запобіжного заходу та іншими процесуальними документами.

Крім того, Головань повідомив, що влада незаконно призначила Порошенку адвоката з Бюро невідкладної правової допомоги і таким чином, на думку захисту, створила своєрідну провокацію.

У зв'язку з цим Порошенко заявив, що звернеться до правоохоронних органів для розслідування цього факту.

Читайте також: ДБР оприлюднило деталі «вугільної» справи, у якій фігурує Порошенко

"Влада зробила спробу предоставити мені безкоштовного адвоката. Я буду звертатися до правоохоронних органів розслідувати цю провокацію", – сказав він.

Після цього адвокат з Бюро невідкладної правової допомоги залишив судове засідання.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру Порошенку в державній зраді та сприянні терористичним організаціям у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Надалі Офіс Генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

Читайте також: Вугілля з ОРДЛО мало б обійтися бюджету більш як у 3 мільярди - ДБР

У вересні-листопаді 2021 року у вказаному провадженні уже повідомили про підозру нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку, колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину і бізнесмену Сергію Кузярі.

Прокуратура клопотала в суді про обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн. Водночас суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте також: ДБР - про «вугільну справу»: Двоє фігурантів під домашнім арештом, Демчишина поки не знайшли

Кузярі обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Він перебував у СІЗО до січня поточного року, коли суд змінив йому запобіжний на цілодобовий домашній арешт.

Ексміністр Демчишин наразі перебуває у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-