Прикордонники заявляють, що не обмежували Порошенка у праві повернутися в Україну

Прикордонники заявляють, що не обмежували Порошенка у праві повернутися в Україну

Укрінформ
Держприкордонслужба заявляє, що у ході перетину державного кордону п'ятим президентом України, народним депутатом Петром Порошенком прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства.

Про це йдеться у заяві ДПСУ, поширеній «з метою уникнення маніпуляцій та будь-яких інформаційних спекуляцій», передає Укрінформ.

Зокрема, у Держприкордонслужбі зазначили, що вона забезпечує розшук у пунктах пропуску через державний кордон осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду, а також виконання в установленому порядку доручень правоохоронних органів.

Читайте також: Порошенко прибув до суду для обрання запобіжного заходу

Тому під час заходів контролю про прибуття Порошенка в Україну прикордонники повідомили представників правоохоронних органів, заявили у відомстві, додавши, що «прикордонники також фіксували маніпуляції від окремих осіб, що начебто дану особу намагаються не пропустити в Україну".

В ДПСУ наголосили, що жоден громадянин України не може бути обмежений у праві повернутися в Україну.

"Шкода, що не усі громадяни, в тому числі народні депутати та п'ятий Президент України, не обізнані зі статтею 33 Конституції України. Крім того, кожна особа проходить визначені заходи прикордонного контролю, які тривають необхідну кількість часу», - йдеться у заяві.

У подальшому Порошенко «був оформлений у прикордонному відношенні на в’їзд в Україну», - додали в ДПСУ.

Читайте також: ДБР запевняє, що у справі Порошенка немає політики

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко прилетів рейсовим літаком із Варшави до Києва о 09:10. Представники Державного бюро розслідувань зустрічали Порошенка на паспортному контролі аеропорту.

Згодом Порошенко вийшов з аеропорту до людей, які зустрічали його на площі біля летовища, й заявив, що прикордонники 15 хвилин не віддавали йому паспорт.

Своєю чергою в ДБР пояснили, що намагалися вручити Порошенку в аеропорту “Жуляни” повістку про виклик у суд на 11.00 понеділка, однак не змогли цього зробити.

«Особи, які були з ним, чинили фізичний опір, що зафіксовано на відеозаписах. Адвокати Петра Олексійовича Порошенка запевнили, що отримають усі процесуальні документи, однак після проходження прикордонно-митного контролю шляхом створення штучного натовпу втекли”, - заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-