Порошенко анонсував об’єднання демократичних опозиційних сил

Порошенко анонсував об’єднання демократичних опозиційних сил

Укрінформ
П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко анонсував початок об’єднання демократичних опозиційних сил для протистояння російській агресії.

Про це він сказав під час виступу біля Печерського районного суду Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я приїхав в Україну, щоб захищати, і ви тут, щоб захищати, але захищати не Порошенка, захищати Україну, захищати нашу єдність, бо лише об’єднана Україна здатна перемогти Росію і дати відсіч кремлівському старцю - Путіну. Ми починаємо процес об’єднання всіх демократичних опозиційних сил”, - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат, п'ятий президент України Петро Порошенко у понеділок зранку прибув у Міжнародний аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського (Жуляни). До цього він перебував у закордонному відрядженні з 17 грудня до 17 січня.

Печерський районний суд Києва призначив засідання з обрання йому запобіжного заходу на 11:00.

Раніше повідомлялося, що виконувач обов’язків генерального прокурора Олексій Симоненко 20 грудня 2021 року підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Читайте також: ДБР запевняє, що у справі Порошенка немає політики

Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо перебував у закордонному відрядженні.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-