У ДБР заявили, що намагалися вручити Порошенку в аеропорту повістку про виклик у суд

У ДБР заявили, що намагалися вручити Порошенку в аеропорту повістку про виклик у суд

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань намагалися вручити п’ятому Президенту України, народному депутату Петру Порошенку в аеропорту «Жуляни» повістку про виклик у суд на 11.00 понеділка, однак не змогли цього зробити.

Про це заявила радник з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дійсно, сьогодні співробітники ДБР у приміщенні аеропорту «Жуляни» намагалися вручити Петру Порошенку, народному депутату України, п’ятому Президенту, процесуальні документи, а саме: повістку про виклик на 11 годину 17 січня, тобто сьогодні до Печерського райсуду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, копію клопотання з доданими матеріалами та надати Порошенку можливість добровільно з’явитися до суду», - зазначила вона.

За словами речниці ДБР, Порошенко відмовився від отримання процесуальних документів.

«При цьому особи, які були з ним, чинили фізичний опір, що зафіксовано на відеозаписах. Адвокати Петра Олексійовича Порошенка запевнили, що отримають усі процесуальні документи, однак після проходження прикордонно-митного контролю шляхом створення штучного натовпу втекли», - заявила Сапьян.

У той же час вона додала, що в ДБР розраховують, що «усе відбудеться мирним, цивілізованим, законним шляхом», і Порошенко об 11-й годині прибуде до зали суду.

«Сила - це останнє, що буде долучатися до цього процесу», - запевнила Сапьян.

Читайте також: Під Печерським судом, де обиратимуть запобіжний захід Порошенку, збираються активісти

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко прилетів рейсовим літаком із Варшави до Києва о 09:10. Після прильоту він заявив, що з аеропорту «Київ» одразу поїде до Печерського районного суду, де йому мають обирати запобіжний захід у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Представники Державного бюро розслідувань зустрічали Порошенка на паспортному контролі аеропорту.

Згодом ексглава держави вийшов з аеропорту до людей, які зустрічали його на площі біля летовища, й заявив, що прикордонники 15 хвилин не віддавали йому паспорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-