Суд з обрання запобіжного заходу Порошенку буде відкритим – ДБР

Суд з обрання запобіжного заходу Порошенку буде відкритим – ДБР

Укрінформ
Обрання запобіжного заходу лідеру партії “Європейська солідарність”, народному депутату, експрезидентові Петру Порошенку буде розглядатися у відкритому судовому процесі.

Про це на брифінгу заявила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

"Клопотання про запобіжний захід у кримінальному провадженні щодо держзради на користь Російської Федерації та сприяння діяльності теорганізацій буде розглядатися у відкритому судовому процесі... Іншими словами, коли ми будемо свідками того, як відбувається сам судовий процес з обрання запобіжного заходу, тоді дізнаємося, з чим саме до суду звернулася сторона обвинувачення”, - сказала Сапьян.

Водночас вона не назвала дату засідання суду і де воно відбуватиметься.

Читайте також: Порошенку і Медведчуку можуть влаштувати перехресний допит

“На жаль, інформації щодо судового засідання з обрання запобіжного заходу у мене немає. Але я більш ніж переконана, що ми найближчими годинами, до понеділка точно, дізнаємося, на котру годину це буде, в якому суді і як все відбуватиметься”, - сказала Сапьян.

Вона також висловила сподівання, що Порошенко "виконає усі процесуальні обов’язки і самостійно прибуде на засідання суду".

Крім того, радниця з питань комунікацій зауважила, що існують різні шляхи вручення підозри.

“Якщо підозра не вручена офіційно громадянину, Кримінальний процесуальний кодекс передбачає інші шляхи вручення. Відповідно - за адресою місця реєстрації, проживання і за адресою місця роботи, відповідно, слідчим було здійснено і виконано”, - заявила Сапьян.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків Генпрокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

Читайте також: Порошенко впевнений, що не опиниться за ґратами

Політика викликали на допит 23 грудня, однак він на нього не з’явився, бо до першої половини січня перебуває в закордонному відрядженні. Порошенко має повернутися до Києва вранці 17 січня.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики. Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля.

На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-