Зеленський обговорив з президентом Швейцарії безпекову ситуацію та протидію COVID-19

Зеленський обговорив з президентом Швейцарії безпекову ситуацію та протидію COVID-19

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Президентом Швейцарії Ігнаціо Кассісом безпекові ситуації навколо України та питання протидії пандемії COVID-19.

Про це глава Української держави написав у Твітері, повідомляє Укрінформ. 

"Привітав Ігнаціо Кассіса зі вступом на посаду Президента Швейцарії. Обговорили безпекову ситуацію навколо України. Обмінялися думками щодо боротьби з пандемією COVID-19", - зазначив Зеленський.

Також глава держави додав, що домовився зі співрозмовником продовжити тісну взаємодію з підготовки п'ятої Конференції з питань реформ в Україні в Лугано.

Як повідомлялося, п’ята Міжнародна конференція з питань реформ в Україні відбудеться 4-5 липня 2022 року в швейцарському місті Лугано за участю представників української влади всіх рівнів.

У Швейцарії в грудні 2021 року президентом на 2022 рік парламент обрав чинного міністра закордонних справ Ігнаціо Кассіса

Президента Швейцарії обирають за принципом "перший серед рівних" серед членів уряду. Кожен міністр стає президентом не рідше одного разу на сім років на один рік. Президент у Швейцарії не є главою держави, оскільки функції глави держави виконують колективно всі члени Федеральної ради.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-