Глава МЗС Канади не виключає відправлення зброї Україні

Глава МЗС Канади не виключає відправлення зброї Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі не виключає ймовірності відправлення зброї Україні на тлі нарощування російських військ поблизу українського кордону.

Про це вона заявила в інтерв’ю CTV News, передає Укрінформ.

«Найважливіше зараз – співпрацювати з українцями щодо протистояння загрозам їхній безпеці. Саме це ми і робитимемо. Моя колега Аніта Ананд, міністр оборони, активно займається цим разом із союзниками. Безпека України – це безпека Європи, а отже, це безпека світу та Канади», - сказала Жолі.

За її словами, нині найголовніше, щоб Москва зупинила нарощування військ біля українського кордону.

«Ми разом із союзниками по НАТО закликаємо Росію припинити нарощування військ поблизу України. З огляду на загрозу, яку зараз становить Росія, я мала у п’ятницю важливу зустріч з усіма міністрами закордонних справ НАТО, тому що Альянсу важливо продемонструвати силу, єдність і рішучість», - додала глава МЗС Канади.

Раніше американський телеканал NBC News із посиланням на джерела серед високопосадовців США повідомив, що Сполучені Штати підготували додатковий пакет військової допомоги Україні та розглядають питання щодо постачання переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) Stinger.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен разом із колегами з країн Бухарестської дев'ятки (Б9) 3 січня обговорив ситуацію, пов'язану з нарощуванням російських військ уздовж кордону України. Під час обговорення йшлося про необхідність єдиної, підготовленої та рішучої позиції НАТО для колективного захисту союзників.

Раніше Президент США Джо Байден у телефонній розмові з Президентом України Володимиром Зеленським наголосив на тому, що Сполучені Штати, їхні союзники і партнери дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-