Між Китаєм і Україною немає суттєвих суперечностей і конфліктів – посол КНР

Між Китаєм і Україною немає суттєвих суперечностей і конфліктів – посол КНР

Укрінформ
Між Китаєм і Україною не існує суттєвих суперечностей та конфліктів, сторони прагнуть вирішити всі питання шляхом дружніх консультацій.

Про це написав посол Китаю в Україні Фань Сяньжун у статті для Укрінформу, присвяченій 30-річчю встановленню дипломатичних відносин між КНР та Україною.

«Між Китаєм та Україною не існує суттєвих суперечностей та конфліктів. Незалежно від того, які виникають питання, вони завжди обговорюються шляхом дружніх консультацій. Попри те, що існують певні відмінності, пов'язані з історією, режимом, культурою та іншими аспектами,.. обидві сторони завжди дотримуються принципів невтручання у внутрішні справи та принципу взаємопідтримки суверенітету й територіальної цілісності», - зазначив дипломат.

Посол додав, що ця історична та урочиста обіцянка, яка була дана Китаєм та Україною у Спільному комюніке про встановлення дипломатичних відносин, вже стала нормою для розвитку відносин між двома державами.

Фань Сяньжун зауважив, що світ повсякчас переживає усілякі загрози, труднощі та великі зміни. На його переконання, щоб у цих умовах досягти більшого розвитку та безпеки, всі держави світу мають об'єднуватися та співпрацювати ще активніше. «Китай готовий ще краще співпрацювати із Україною», - запевнив посол.

Китай та Україна встановили дипломатичні відносини 4 січня 1992 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-