Зеленський подякував Байдену за готовність США діяти рішуче у разі агресії Росії

Зеленський подякував Байдену за готовність США діяти рішуче у разі агресії Росії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Президентом США Джозеформ Байденом увечері 2 січня подякував за готовність американської сторони діяти рішуче у разі агресії Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави у понеділок, 3 січня.

«Ключова тема переговорів – ситуація на сході та на кордонах нашої держави», - йдеться в повідомленні.

Зеленський висловив подяку за підтримку Президентом США принципу «нічого про Україну без України», а також за готовність американської сторони вжити рішучих заходів у разі здійснення Росією агресії проти Української держави.

Сторони обговорили кроки, які робить Україна в межах Мінського та Нормандського форматів, і наголосили на важливості подальших дипломатичних зусиль.

«Сьогодні йдеться про майбутнє не лише України, а і європейської безпеки та світового порядку, заснованого на правилах та демократичних цінностях», – зауважив Зеленський.

Зеленський також привітав активну роль США у врегулюванні ситуації на сході та кордонах, відзначивши важливість запланованих на січень 2022 року міжнародно-правових заходів.

«Високо ціную підтримку Сполученими Штатами нашої пропозиції провести найближчими днями засідання Комісії Україна – НАТО», – заявив глава Української держави.

Лідери двох держав також обговорили економічні й енергетичні безпекові виклики. Президент України поінформував Байдена про поступ економічних реформ у країні та заходи, яких вживають з метою зміцнення стабільності та деолігархізації.

Під час розмови вкотре було підтверджено незмінну підтримку з боку Сполучених Штатів суверенітету й територіальної цілісності України та її євроінтеграційних прагнень.

В ОП зауважили, що ця телефонна розмова Президентів України та США тривала понад півтори години і стала третьою за останній час.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 2 січня, пізно ввечері за київським часом відбулася розмова лідерів України і США. За її результатами у Білому домі поінформували, що Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери дадуть рішучу відповідь у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Зеленський після розмови написав лише короткий коментар у Твіттері, зазначивши, що обговорив зі своїм американським колегою спільні дії задля недопущення ескалації, реформи та деолігархізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-