Україна та США використають всі можливості для деескалації ситуації на кордоні - Єрмак

Україна та США використають всі можливості для деескалації ситуації на кордоні - Єрмак

Укрінформ
Україна та Сполучені Штати Америки використовуватимуть усі можливості для подальшого запобігання ескалації ситуації на кордоні з РФ.

Про це написав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Твіттері за результатами перемовин лідерів двох країн, повідомляє Укрінформ.

«Володимир Зеленський щойно поговорив з Джозефом Байденом. Зараз найголовніше – запобігти подальшій ескалації, і Україна та США будуть використовувати всі можливості для цього», - зазначив очільник ОП.

Єрмак подякував американським партнерам за підтримку українського суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Він також підкреслив, що частота контактів найвищого рівня України та США говорить про «безпрецедентну підтримку та повне взаєморозуміння».

Як повідомляв Укрінформ, у неділю пізно ввечері за київським часом відбулася розмова лідерів України і США.

30 грудня 2021 року відбулася телефонна розмова американського лідера з президентом Росії Володимиром Путіним, яка тривала менше години. Зокрема, глава Білого дому попередив співрозмовника про запровадження масштабних санкцій економічного, фінансового та політичного плану в разі подальшої ескалації ситуації навколо України.

Попередня розмова президентів України і США відбулася 9 грудня, під час якої було обговорено результати перемовин Байдена й Путіна 7 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-