Шольц у новорічному привітанні підкреслив непорушність кордонів України

Шольц у новорічному привітанні підкреслив непорушність кордонів України

Відео
Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц у новорічному привітанні, першому для нього на цій посаді, згадав Україну та безпекові виклики.

Тези промови, яку Шольц виголосить увечері 31 грудня, потрапили в ЗМІ, передає Укрінформ.

«З огляду на Україну, то зараз ми стикаємося з новими викликами», – сказав він, підкресливши, що «непорушність кордонів є великим добром, і не може бути предметом торгу».

Канцлер також висловив підтримку «сильної і суверенної Європи» і нагадав, що трансатлантична співпраця має важливе значення для безпеки в Європі та за її межами.

Шольц зазначив, що 2021 рік був складним у багатьох аспектах, серед яких на першому місці згадав коронавірус із обмеженнями, а також повінь на сході ФРН. Канцлер нагадав про нові суттєві обмеження у зв’язку з варіантом Омікрон і закликав усіх поставитися до них серйозно заради захисту себе та близьких, усього суспільства, а також закликав усіх зробити щеплення. «Ми повинні бути швидшими за вірус», - сказав політик.

Глава уряду заперечив твердження, що німецьке суспільство розколоте, підкресливши, що насправді воно є згуртованим, як ніколи, в ньому панує величезна солідарність і готовність прийти на допомогу.

Канцлер у промові також нагадав про кліматичні цілі, підтвердивши, що до 2045 року Німеччина планує відмовитися від вугілля, нафти та газу.

Попередні 16 років до нації перед Новим Роком зверталась Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-