Азаров через Окружний адмінсуд хоче позбутися санкцій РНБО

Азаров через Окружний адмінсуд хоче позбутися санкцій РНБО

Укрінформ
Експрем’єр-міністр України Микола Азаров просить Окружний адміністративний суд міста Києва визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття рішення про скасування санкцій стосовно нього.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

Зазначається, що ОАСК зареєстрував позов до Служби безпеки України та Ради національної безпеки і оборони України, де позивачем зазначений експрем’єр-міністр України Микола Азаров.

“Серед вимог позову – визнати протиправною бездіяльність СБУ, яка, на думку позивача, полягає у невнесенні до РНБО України пропозиції про скасування щодо нього санкцій та зобов’язати СБУ внести до РНБО України такі пропозиції шляхом виключення п.2 з Додатку 1 рішення РНБО України «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» від 19.03.2021р, введеного в дію Указом Президента України від 9.04.2021р. №151/2021”, - ідеться в повідомленні.

Окрім того, Азаров просить суд визнати протиправною бездіяльність РНБО України щодо неприйняття рішення про скасування санкцій відносно нього та зобов’язати РНБО прийняти таке рішення.

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження в адміністративній справі.

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони 19 березня ввела санкції проти експрезидента Віктора Януковича, експрем’єр-міністра Миколи Азарова, ексміністр освіти Дмитра Табачника та інших осіб.

9 квітня 2021 року Президент Володимир Зеленський увів у дію це рішення.

Фото: Alexander Widding / Global look

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-