Відбір номінантів на відзнаку «Почесний амбасадор України» завершиться 31 грудня - МЗС

Відбір номінантів на відзнаку «Почесний амбасадор України» завершиться 31 грудня - МЗС

Укрінформ
Відбір номінантів на відзнаку “Почесний амбасадор України” завершиться 31 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Премія “Почесний амбасадор України” стане найвищою відзнакою у сфері публічної дипломатії.

У МЗС запрошують неурядові організації, які спеціалізуються на міжнародних відносинах та публічній дипломатії, надсилати пропозиції щодо кандидатів на електронну адресу ambassador@mfa.gov.ua. Організація може подати до трьох пропозицій за кожною з номінацій.

МЗС вручатиме відзнаку за досягнення та проєкти, втілені впродовж року у номінаціях: почесний амбасадор України у сфері культурної дипломатії, почесний амбасадор України у сфері економічної дипломатії, почесний амбасадор України у сфері експертної дипломатії, почесний амбасадор України у сфері кулінарної дипломатії, почесний амбасадор України у сфері науково-освітньої дипломатії, почесний амбасадор України у сфері спортивної дипломатії, почесний амбасадор України у сфері цифрової дипломатії, почесний амбасадор України - справа життя.

Мета премії – відзначити тих, хто зробив відчутний внесок у популяризації України у світі, просуванні її позитивного іміджу, поширенні обізнаності про Україну за кордоном як країни нових можливостей.

Почесними амбасадорами можуть стати як громадяни України, так й іноземці, а також юридичні особи, зареєстровані в Україні або в інших державах.

Діяльність кандидатів на отримання відзнаки повинна відповідати, зокрема таким критеріям:

відчутний політичний, економічний, культурний ефект для просування позитивного іміджу України за кордоном,

широкий позитивний розголос про Україну за кордоном та помітні зміни у ставленні до України, вплив на прийняття рішень на користь України,

сприяння захисту прав та інтересів фізичних та юридичних осіб України за кордоном,

сприяння захисту національних інтересів України, зокрема її суверенітету та територіальної цілісності, просуванню до членства в ЄС та НАТО, розбудові партнерських відносин з іншими країнами, розвитку сталих економічних зв’язків, залученню значних міжнародних інвестицій,

суттєва допомога розбудові спроможності держави у сфері публічної дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, у березні МЗС запровадило титул почесного амбасадора України. Відбір номінантів розпочався 20 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-