Президент увів у дію рішення РНБО про Стратегію інформаційної безпеки

Президент увів у дію рішення РНБО про Стратегію інформаційної безпеки

Укрінформ
Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року «Про Стратегію інформаційної безпеки».

Як передає Укрінформ, відповідний указ №685/2021 опубліковано на сайті глави держави.

«Відповідно до статті 107 Конституції України, статті 13 Закону України «Про національну безпеку України» постановляю: увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року «Про Стратегію інформаційної безпеки» (додається). Затвердити Стратегію інформаційної безпеки (додається)», - ідеться в повідомленні.

Водночас визнається такою, що втратила чинність, ст. 2 указу Президента України від 25 лютого 2017 року №47 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про Доктрину інформаційної безпеки України».

Указ набирає чинності з дня опублікування.

У документі вказується, що інформаційна політика Російської Федерації - це загроза не лише для України: «Спеціальні інформаційні операції Російської Федерації спрямовуються на ключові демократичні інституції (зокрема, виборчі), а спеціальні служби держави-агресора намагаються посилити внутрішні протиріччя в Україні та інших демократичних державах».

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня Рада національної безпеки й оборони розглянула та прийняла Стратегію інформаційної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-