Виступ Зеленського у Раді, зустрічі у Гуті та розмова з Байденом: ролик ОП про події грудня

Виступ Зеленського у Раді, зустрічі у Гуті та розмова з Байденом: ролик ОП про події грудня

Відео
Укрінформ

Упродовж грудня Президент Володимир Зеленський провів зустрічі з президентами Франції, Польщі, Литви, новим канцлером Німеччини, поговорив телефоном із президентом США, відвідав передові позиції українського війська на сході країни й виступив із посланням до Верховної Ради.

Про це йдеться у відео, опублікованому Офісом Президента у соціальних мережах, передає Укрінформ. 

“Грудень 2021-го видався для Офісу Президента більш ніж динамічним. Тож нагадаємо про основні події останнього місяця року”, - розповіли в ОП.

Серед основних подій в Офісі глави держави виокремили виступ Президента в парламенті зі щорічним Посланням, його участь в урочистостях з нагоди Дня волонтера, візит на передові позиції в День ЗСУ, внесення до ВР проєкту закону «Про економічний паспорт».

Також в ОП нагадали, що у грудні відбулася телефонна розмова Зеленського з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, участь глави держави в шостому саміті Східного партнерства у Брюсселі й зустрічі на його полях з канцлером ФРН Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном.

Крім того, у Гуті відбулося засідання глав держав Люблінського трикутника й підписання спільної заяви президентів України, Польщі та Литви, а також конференція послів України за кордоном.

Водночас в ОП відзначили, що у грудні керівник Офісу Андрій Єрмак зустрівся з послами G7 та ЄС, ТКГ провела чергове засідання.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський опублікував відеонарізку із ключових дипломатичних подій, які відбувалися 20-22 грудня у резиденції “Синьогора” на Івано-Франківщині. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-