Байден затвердив оборонний бюджет США із $300 мільйонами для України – ЗМІ

Байден затвердив оборонний бюджет США із $300 мільйонами для України – ЗМІ

Укрінформ
Президент США Байден підписав Закон про асигнування національної оборони (NDAA), який визначає фінансування основних напрямів оборонної політики Сполучених Штатів і, в тому числі, передбачає виділення Україні безпекової допомоги.

Про це повідомляє в понеділок американське видання The Hill із посиланням на Білий дім, передає Укрінформ.

«Палата представників прийняла цей законопроект переважною більшістю на двопартійній основі (363 проти 70) на початку грудня, а пізніше й Сенат ухвалив документ 88 голосами проти 11-ти», - нагадує видання.

Серед інших положень NDAA-2022 передбачає виділення Україні у 2022 фінансовому році оборонної допомоги на суму 300 мільйонів доларів. Крім того, з бюджету США буде витрачено 4 мільярди доларів на Європейську ініціативу стримування, спрямовану на протидію російській агресії, а також 150 млн дол. на співробітництво у сфері безпеки з регіоном Балтії.

Крім того, документ продовжує обмеження для співпраці між США і Росією у військовій сфері, забороняє виділяти будь-які засоби або провадити діяльність, яка визнаватиме суверенітет РФ над українським Кримом.

У законопроєкті також міститься норма, яка зобов’язує міністра оборони США й державного секретаря надавати регулярні звіти Конгресу про операції та кампанії впливу Росії, спрямовані проти союзників і партнерів США. Уряд має також звітувати про заходи протидії такій діяльності РФ.

Як повідомлялося, NDAA-2022 передбачає виділення 740 млрд дол. безпосередньо на потреби Пентагону, що перевищує на 25 млрд дол. запит, поданий спочатку президентом Джо Байденом. Решта коштів виділятиметься на супутні програми, які визначатимуть, зокрема, оборонну політику США за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-