США мають надавати Україні більше зброї – сенатор Портман

США мають надавати Україні більше зброї – сенатор Портман

Укрінформ
Американська адміністрація повинна збільшити обсяги оборонних поставок в Україну, у тому числі летальної зброї, щоби збільшити оборонні здатності ЗСУ на тлі російської агресії.

Про це йдеться в заяві співголови Українського кокусу в Сенаті США Роба Портмана, оприлюдненій за результатами спілкування з Президентом України, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати повинні й надалі збільшувати кількість оборонної летальної зброї, яку вони надсилають Україні, та адаптувати її до потенційних загроз, щоби Україна могла краще захищати себе», - зауважується в заяві.

При цьому зазначається, що Конгрес США підтвердив зобов’язання щодо збільшення оборонної підтримки України. Зокрема, в прийнятому недавно обома палатами закону про асигнування на національну оборону США (NDAA-2022) були збільшені обсяги військової підтримки України в межах Ініціативи сприяння безпеці України.

«Ініціатива була продовжена до 2022 року, а її фінансування зросло з $250 мільйонів у 2021 фінансовому році до $300 мільйонів наступного року, при цьому щонайменше $75 мільйонів доларів спеціально виділяються на летальну оборонну допомогу»,- зауважується в заяві.

Ці кошти використовуються для підготовки, оснащення та підтримки ЗСУ, які стоять на захисті незалежності, суверенітету й територіальної цілісності своєї країни від російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у п’ятницю провів відеорозмову зі співголовами українських кокусів і групою сенаторів і конгресменів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-