«Євросолідарність» хоче дізнатися, чи отримував Стефанчук клопотання про арешт Порошенка

«Євросолідарність» хоче дізнатися, чи отримував Стефанчук клопотання про арешт Порошенка

Укрінформ
Парламентарії з фракції «Європейська солідарність» просять Голову Верховної Ради Руслана Стефанчука поінформувати, чи отримував він клопотання Офісу генерального прокурора про арешт експрезидента, народного депутата Петра Порошенка.

Як передає Укрінформ, про це написала співголова фракції Ірина Геращенко у Фейсбуці.

«Враховуючи особливий статус нардепа, про будь-які слідчі дії щодо нього прокуратура мала вчасно поінформувати Голову ВР. «Європейська солідарність» направила звернення Р.Стефанчуку з вимогою надати повну інформацію, чи отримував він такі рішення», - зазначила політик.

За словами Геращенко, 24 грудня Офіс генпрокурора підтвердив інформацію щодо погодження клопотання про арешт Петра Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

З посиланням на адвокатів Порошенка Геращенко зауважила, що рішення про примусову доставку і арешт експрезидента приймалися таємно, в Печерському суді, в закритому засіданні і без запрошення адвокатів.

«Наша політична команда розцінює останні дії Банкової і повністю підконтрольних їй силових структур як політичні репресії проти опозиції і її лідера, вибіркове правосуддя, залякування і тиск», - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що «діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Фото: ВР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-