ЦВК просить Донецьку і Луганську ВЦА оцінити можливість виборів у прифронтових районах

ЦВК просить Донецьку і Луганську ВЦА оцінити можливість виборів у прифронтових районах

Укрінформ
Центральна виборча комісія звернулася до Донецької та Луганської ОДА-ВЦА з проханням надати до 13 січня висновки щодо можливості проведення перших місцевих виборів у 18 територіальних громадах 27 березня 2022 року.

Відповідна постанова ухвалення на засіданні ЦВК у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Необхідність звернення до Донецької і Луганської обласних ОДА-ВЦА зумовлена тим, що 25 жовтня 2020 року у відповідних областях у 18 громадах не були проведені перші вибори. Перші вибори проводяться в останню неділю жовтня й останню неділю березня”, - зазначив член ЦВК Павло Любченко.

Він нагадав, що комісія уже зверталася до відповідних ОДА-ВЦА 5 січня і 17 серпня цього року, але отримувала негативні висновки щодо можливості проведення виборів у вказаних громадах.

Також Любченко відзначив, що рішення про непроведення виборів неодноразово оскаржувались. Зокрема, 11 травня Шостим апеляційним судом Києва було визнано протиправною і скасовано таку постанову. Водночас, за його словами, 14 грудня Верховний Суд ухвалу Шостого апеляційного суду скасував і направив справу на новий розгляд до Окружного адмінсуду Києва “у зв’язку з тим, що неповно встановлені обставини справи”.

Згідно з прийнятою постановою ЦВК просить Донецьку та Луганську ОДА-ВЦА не пізніше 13 січня 2022 року надати висновки щодо можливості організації, підготовки та проведення перших місцевих виборів 27 березня 2022 року 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського і Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня 2020 року в Україні відбулися чергові місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-