Канада уважно стежить за справою Порошенка

Канада уважно стежить за справою Порошенка

Укрінформ
Канада уважно стежить за серйозними звинуваченнями на адресу лідера партії "Європейська солідарність", народного депутата Петра Порошенка. 

Про це йдеться у повідомленні посольства Канади в Україні у Твітері, передає Укрінформ.

«Канада уважно стежить за серйозними звинуваченнями на адресу експрезидента Петра Порошенка. Важливо, щоб будь-яке розслідування відповідало найвищим стандартам прозорості, справедливості, законності та неупередженості», - зазначено у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, виконувач обов’язків генпрокурора Олексій Симоненко 20 грудня підписав повідомлення про підозру експрезидентові Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що, “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР". Політика викликають на допит у четвер, 23 грудня.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному з чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державний кошт в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Провадження здійснюється за ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-