Уряд планує затвердити Нацплан дій з енергоефективності до 2030 року

Уряд планує затвердити Нацплан дій з енергоефективності до 2030 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні у четвер, 23 грудня, планує затвердити Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціював розгляд відповідного розпорядження міністр енергетики Герман Галущенко.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що метою його ухвалення є визначення середньострокової національної цілі з енергоефективності та визначення заходів для її досягнення шляхом схвалення цього плану дій.

Галущенко також ініціював зміну складу конкурсних комісій з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Він запропонував затвердити і технічний регламент щодо вимог до екодизайну для вентиляційних установок, професійних холодильних шаф для зберігання, камер інтенсивного охолодження та шокового замороження, конденсаторних агрегатів і холодильних установок.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов ініціював формування міжвідомчої робочої групи з питань створення єдиної інформаційно-аналітичної системи з надання житлово-комунальних послуг “Простір житлово-комунальних послуг". Він пропонує також внести зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для збільшення статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”, з подальшим спрямуванням на виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013–2023 роки. Крім того, він виступає за врегулювання деяких питань надання будівельної продукції на ринку.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков пропонує врегулювати питання про використання приаеродромної території, а також затвердити технічний регламент суден і водних мотоциклів.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін вніс на розгляд уряду проєкт змін до порядку проведення огляду оборонно-промислового комплексу.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна ініціювала внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для організації оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, в дитячих центрах ˮАртек” і “Молода гвардіяˮ. Вона також пропонує зміни до порядку організації надання соціальних послуг.

Міністри планують затвердити спеціальні такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд.

Планується розгляд зміни порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

У порядку денному - зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами, затвердження технічного регламенту щодо вимог до екодизайну для твердопаливних котлів, внесення змін до положення про Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Міністри погодять і низку законопроєктів, які потім внесуть на розгляд Верховної Ради. Зокрема, проєкти законів про водовідведення стічних вод населених пунктів, про географічні зазначення спиртних напоїв, про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів, зміни до Закону “Про державну службуˮ. Також планують схвалили зміни до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав інтелектуальної власності, зміни до деяких законів щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель, зміни до Кримінального процесуального кодексу в частині удосконалення здійснення досудового розслідування та судового провадження щодо кримінальних проступків.

Крім того, Кабмін планує погодити проєкти указів Президента про зміну меж національного природного парку “Дворічанський” та про призначення стипендій для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-