Президент і перша леді привітали українських дипломатів з професійним святом

Президент і перша леді привітали українських дипломатів з професійним святом

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і його дружина Олена взяли участь в урочистостях з нагоди Дня працівників дипломатичної служби, які відбулися в селі Гута Івано-Франківської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт глави держави.

Звертаючись до дипломатів, Президент відзначив, що заходи, проведені в межах конференції послів України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави", були наповнені змістом і теплою атмосферою, а також щирим і неформальним спілкуванням.

"Я хочу сказати, що, незалежно від того місця у світі, де ви працюєте, від вашого рангу, усі українські посли для нашої держави, для мене особисто – надзвичайні. Ви працюєте далеко за межами України, але Україна завжди поруч. Україна вас бачить, Україна вас цінує, Україна на вас розраховує", – наголосив глава держави.

Урочистості до Дня працівників дипломатичної служби / Фото: president.gov.ua

З нагоди професійного свята та за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного співробітництва України, багаторічну плідну дипломатичну діяльність та високий професіоналізм Зеленський вручив дипломатам державні нагороди.

Українських дипломатів зі святом також привітали керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зокрема Стефанчук зауважив, що дипломатів порівнюють із солдатами, які перебувають на передовій міжнародних відносин і стримують дипломатичний натиск.

"Але мені здається, що найбільш українське порівняння для вас – із птахами, які летять з України й точно знають, де їхня рідна земля", – відзначив Голова Верховної Ради.

Прем'єр-міністр зі свого боку висловив послам подяку за їхню працю й наголосив, що держава цінує роботу кожного з них та колективів їхніх дипломатичних установ.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба додав, що Президент України, який представляє країну на міжнародній арені, може покладатися на команду українських дипломатів.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня в Україні відзначається День працівників дипломатичної служби. Цьогоріч з нагоди професійного свята Президент нагородив орденом "За заслуги" І ступеня Надзвичайного і Повноважного посла України у ФРН Андрія Мельника. Окрім цього, орденом "За заслуги" II ступеня нагороджено заступника керівника ОП Андрія Сибігу.

Ще десятьох працівників дипломатичної служби глава держави нагородив орденом "За заслуги" III ступеня.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-