Посли G7 розчаровані, що комісія не назвала переможця конкурсу на посаду керівника САП

Посли G7 розчаровані, що комісія не назвала переможця конкурсу на посаду керівника САП

Укрінформ
Посли країн G7 висловили розчарування відмовою членів комісії з обрання керівника Спеціалізованого антикорупційного прокурора визначити переможця у конкурсі.

Як передає Укрінформ, про це посли повідомили у Твіттері.

"Посли G7 розчаровані відмовою призначених ВР членів відбіркової комісії Спеціалізованого антикорупційного прокурора визначити переможцем кандидата, що набрав найбільше балів. Ця подальша затримка є невиправданою та суперечить зобов’язанням України щодо призначення постійного керівника", - ідеться у повідомленні.

Посли також закликали відбіркову комісію якнайшвидше зібратися, щоб завершити процес.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура, як і всі незалежні антикорупційні інституції, потребує зміцнення для забезпечення верховенства права та ефективної боротьби з корупцією", - наголосили посли.

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посади очільника відомства і його заступника. Серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк — 229 балів.

Водночас 20 грудня Окружний адмінсуд столиці ухвалив рішення, що блокує конкурс із обрання керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-