Україна наступного року планує спільно з НАТО затвердити індивідуальну програму партнерства

Україна наступного року планує спільно з НАТО затвердити індивідуальну програму партнерства

Укрінформ
Україна до наступного саміту НАТО планує затвердити індивідуальну програму партнерства спільно з Альянсом та оновити цілі партнерства.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на брифінгу про досягнення у 2021 році, передає кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що на наступний рік для нас є кілька важливих пріоритетів взаємодії з НАТО. Ми, зокрема, готуємося до наступного саміту НАТО, який відбудеться в Мадриді в червні наступного року», - сказала вона.

Стефанішина поінформувала, що до саміту Україна планує затвердити спільно з НАТО індивідуальну програму партнерства, яка визначить п'ять напрямків нашої взаємодії, що базуються на формації річної національної програми, відповідно формації планів дій щодо членства.

«А також до саміту ми плануємо оновити цілі партнерства з НАТО, які будуть розширені з урахуванням досвіду, який ми вже набули в рамках партнерства з розширеними можливостями», - додала віцепрем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, наступний саміт НАТО, який буде присвячений реалізації концепції НАТО 2030 та адаптації Альянсу до сучасних викликів, відбудеться у Мадриді 29-30 червня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-