Зеленський сказав, про що говоритимуть на конференції з послами у Гуті

Зеленський сказав, про що говоритимуть на конференції з послами у Гуті

Укрінформ
Упродовж конференції українських послів з усього світу у Гуті обговорюватимуться питання реалізації напрямів Стратегії зовнішньополітичної діяльності України, зокрема європейської та євроатлантичної інтеграції, посилення присутності на Близькому Сході, в Африці та в Латинській Америці.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський під час спільної з Президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Уперше за часи незалежності ми затвердили комплексний план дій України на світовій арені - Стратегію зовнішньополітичної діяльності. Рух до Європи та НАТО, посилення нашої присутності і національний інтерес на Близькому Сході, в Африці та в Латинській Америці - реалізацію цих та інших важливих напрямків ми проаналізуємо у два наступні дні", - зазначив глава держави.

Він додав, що кожного наступного року, "зміцнюючи нашу дипломатичну команду", у Гуті відбуватиметься обговорення з послами досягнутих результатів і нових цілей зовнішньої стратегії України.

Як повідомлялося, у понеділок, 20 грудня, відбувся саміт лідерів Люблінського трикутника - Президентів України, Польщі та Литви в резиденції “Синьогора” в с. Гута Івано-Франківської області.

21-22 грудня в Гуті відбудеться конференція послів України в іноземних державах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-