Україна отримає більше зброї від США у разі вторгнення Росії – Квін

Україна отримає більше зброї від США у разі вторгнення Росії – Квін

Укрінформ
Влада Сполучених Штатів надасть більші обсяги військового обладнання та озброєння Україні, якщо Росія вирішить продовжити агресію.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Суспільному заявила тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. 

«Якщо Росія вдасться до неприйнятних дій проти України, то ми також будемо поставляти в Україну більше обладнання та зброї. І зрештою ми забезпечимо, щоб наші союзники по НАТО, що межують з Україною, були повністю посилені», - повідомила вона.

За словами Квін, йдеться про поставки додаткового військового обладнання та зброї.

«Ми вже багато років надаємо Україні безпекову допомогу, зокрема, оборонну зброю. Наша остання партія зброї, власне, прибула буквально тиждень-два тому. І ми продовжуємо підтримувати Україну. Лише цього року ми надали Україні безпекової допомоги на 450 мільйонів доларів. А з 2014 року ми передали Україні понад два з половиною мільярди доларів і безпекову допомогу. Тому ми продовжимо оцінювати (ситуацію – ред.) і, як я сказала, як ми вже сказали, якщо Росія вдасться до неприйнятних дій проти України, ми надамо додаткове обладнання», - зазначила дипломат.

Як повідомлялося, впродовж останніх тижнів Росія сконцентрувала близько 100 тисяч військових на кордоні з Україною. Ці маневри є приводом для великого занепокоєння з боку західних країн через побоювання щодо нападу Москви. НАТО попередив Росію, що подібний крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки. Москва заперечує побоювання щодо намірів вторгнення в Україну та пояснює мобілізацію тим, аби не допустити вступу України до НАТО.

5 грудня міністр оборони Олексій Рєзніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, ситуація довкола українських кордонів лишається складною, РФ продовжує перекидати війська для підтримки напруженості в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-