Стефанчук переконаний, що Рада завершить реформу СБУ на початку 2022 року

Стефанчук переконаний, що Рада завершить реформу СБУ на початку 2022 року

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук переконаний, що парламент завершить реформу Служби безпеки України на початку 2022 року.

Про це він сказав під час підсумкової пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реформа СБУ – це, мабуть, єдине серйозне зобов’язання, яке залишилося в України перед міжнародними партнерами. Це зобов’язання, я переконаний, на початку наступного року буде виконано", – підкреслив спікер парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 січня 2021 року ухвалила у першому читанні проєкт закону №3196-д "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України. Законопроєктом, зокрема, пропонується ліквідувати спецпідрозділи СБУ з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити відповідний документ у другому читанні.

Реформа СБУ має багаторічну історію. Вона почалася ще за часів президентства Віктора Ющенка. У 2008-2009 роках Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення "Про Концепцію реформування Служби безпеки України" та "Комплексну цільову програму реформування Служби безпеки України". Було навіть зареєстровано законопроєкт, однак пізніше його зняли з розгляду. У 2015 році було оголошено про нову реформу. На ній наполягали міжнародні партнери. Однією з головних умов була ліквідація спецпідрозділів, які опікуються економічними злочинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-