Російський суд визнав присутність військ РФ у Донецькій та Луганській областях - журналіст

Російський суд визнав присутність військ РФ у Донецькій та Луганській областях - журналіст

Скрін
Укрінформ
Російський суд вперше офіційно визнав, що військові РФ воюють проти України в Донецькій та Луганській областях.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко із посиланням на рішення Кіровського районного суду Ростова-на-Дону.

Повідомляється, що факт присутності російських військових на Донбасі відкрито визнається у вироку судді Леонарда Шолохова, який виклали в мережу на офіційній сторінці суду. Справа стосується хабарництва та крадіжок серед російських військових, які були «на бойовому чергуванні» на окупованій частині України.

«Але ще більший факап зробив суддя – вніс усе це в офіційний документ. Виклав його у публічний доступ. Тож коли його виженуть з роботи, пропоную надати йому притулок в Україні. На підставі того, що він, скажімо, давно є прихованим агентом нашої розвідки. А, якщо серйозно, то зараз росіяни кинуться підчищати всі документи та вироки в цьому процесі. Та рукописи не горять. Особливо в часи інтернету», - зазначив Цаплієнко.

Журналіст підкреслив, що це перше офіційне рішення російського суду, в якому визнається присутність військ РФ на Донбасі. Також він зазначає, що з цього рішення можна зробити висновок про рівень морального стану бойовиків та окупаційних військ РФ.

«В цій історії нас може тішити лише той факт, що в армії, де в промислових масштабах крадуть їжу у власних солдатів... – жодних шансів на виграш у війні проти України. Навіть з гіперзвуковими ракетами», - наголосив Цаплієнко.

Зазначається, що обвинуваченого у цій справі громадянина РФ Забалуєва за хабарництво засудили до 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн висловила готовність посилити та розширити санкції проти Росії в разі подальшої агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-