Зеленський під час складання присяги суддями: Найголовніше - відновити довіру до системи

Зеленський під час складання присяги суддями: Найголовніше - відновити довіру до системи

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що головне завдання для судової системи – відновити довіру суспільства.

Про це він сказав під час урочистої церемонії складення присяги новопризначеними суддями, яка відбулася в Офісі Президента, повідомляє пресслужба ОП.

Вітаючи присутніх з призначенням, Президент наголосив, що кожен, хто сьогодні складає присягу судді, має щодня пам’ятати, чому присягнув, вступаючи на посаду.

«Перед вами постануть важливі, непрості державницькі завдання та виклики. Передусім – відновити довіру суспільства. Дуже хочеться, щоб це була висока довіра до судової системи нашої держави», – сказав Зеленський,

При цьому він зауважив, що це важка праця, адже фактично необхідно здобути довіру заново.

«А для цього треба побудувати новий суд. Суд, якому люди, наше суспільство, кожен з нас довіряє. Суд, який поважають. Суд, який є прикладом, що так треба. Український суд, якому всі довіряють», – додав він.

На переконання глави держави, серед тих, хто сьогодні складає присягу – багато суддів, доброчесність яких не викликає сумніву, «а рішення не викликають обурення».

Як зазначив Зеленський, наразі в Україні триває судова реформа, відбувається складна трансформація, необхідна для відновлення довіри до судової гілки влади.

«Відновлення довіри – це складний процес. Я маю великі сподівання, що всі ці процеси, всі ці оновлення у судовій владі принесуть результат нашій державі», – сказав Президент.

Утім, за словами Зеленського, зміни законодавства замало. На його думку, реальних результатів можна досягти лише за умови готовності всіх учасників процесу долучитися до змін і бути не просто суддями, а провідниками реформи.

«Упевнений, що вони зараз переді мною», – резюмував глава держави, звертаючись до присутніх.

Зеленський закликав кожного з новопризначених суддів пам’ятати слова виголошеної сьогодні присяги щоразу, коли ухвалюватимуть рішення іменем України.

Як відомо, відповідно до ст. 148 Конституції до складу КСУ входять 18 суддів, яких призначають Президент, парламент і з’їзд суддів – кожен із них по 6 суддів.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-