Кулеба і помічниця держсекретаря США скоординували позиції напередодні її візиту до Москви

Кулеба і помічниця держсекретаря США скоординували позиції напередодні її візиту до Москви

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч із помічницею державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід, яка прибула до Києва з робочим візитом.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України, передає Укрінформ.

"Співрозмовники скоординували позиції України та США напередодні візиту помічниці держсекретаря до Москви. Американська сторона погодилася з принципом «Жодних рішень щодо України без України», на якому наголосив Дмитро Кулеба", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Зазначається, що США також підтвердили непохитну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України та готовність до подальшого втілення, разом з Києвом та європейськими союзниками, комплексного пакета стримування РФ від нового етапу агресії проти України.

Під час зустрічі Кулеба підкреслив відданість України політико-дипломатичним способам врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та привітав активне залучення США до дипломатичних зусиль з деескалації та мирного врегулювання.

Він поділився зі співрозмовницею баченням способів ефективного виконання Мінських домовленостей, зокрема кроків Росії у безпековій та гуманітарній сфері, які здатні знизити напругу та розблокувати процес мирного врегулювання.

Як повідомляв Укрінформ, помічниця державного секретаря США, керівник Бюро з питань Європи та Євразії доктор Карен Донфрід 13-15 грудня відвідає Київ і Москву для обговорення нарощування російських військ біля українського кордону. Після цього вона вирушить до Брюсселя (Бельгія), де 15-16 грудня проведе консультації із союзниками по НАТО та партнерами по ЄС щодо зусиль для досягнення дипломатичного рішення.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-