Блінкен: Nord Stream 2 навряд чи запрацює у випадку вторгнення Росії в Україну

Блінкен: Nord Stream 2 навряд чи запрацює у випадку вторгнення Росії в Україну

Укрінформ
Газопровід «Північний потік-2» навряд чи запрацює у разі подальшої агресії проти України з боку Москви. Це потрібно врахувати очільнику Кремля Володимиру Путіну, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Дуже малоймовірно або важко уявити, що це станеться, якщо Росія відновить свою агресію проти України», – сказав Блінкен в інтерв’ю телеканалу NBC.

Як зазначає видання, Сполучені Штати наполягають на тому, щоб німецький уряд заблокував проєкт «Північний потік-2», який очікує сертифікації Німеччини, у разі вторгнення російських військ до України.

Блінкен, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок та ще п’ятеро їхніх колег з «Групи семи» в неділю підтримали спільну заяву, в якій застерегли Москву від агресії щодо України, інакше їй «загрожують серйозні наслідки».

«Насправді це («Північний потік-2» - ред.) наш важіль впливу на Росію, оскільки президент Путін хоче, щоб газ почав надходити цим трубопроводом», - сказав Блінкен.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 7 грудня, в режимі відеоконференції відбулися переговори президентів США та РФ, які протягом двох годин обговорювали проблеми безпеки, зокрема, концентрацію російських військ навколо кордонів України.

За офіційною інформацією Білого Дому, Байден підтвердив свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також закликав Москву до деескалації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-