Заступник голови КСУ увійшов до керівництва Венеційської Комісії

Заступник голови КСУ увійшов до керівництва Венеційської Комісії

Укрінформ
На 129-му пленарному засіданні Венеційської Комісії в суботу, 11 грудня, заступника голови Конституційного суду Сергія Головатого обрано членом Бюро Комісії, яке є її головним керівним органом. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі КСУ.

За Статутом Венеційської Комісії до складу Бюро входять: Президент, три віцепрезиденти та чотири інші члени Комісії.

Наразі оновлений склад Бюро Венеційської Комісії такий: Президент - представник від Франції; три віцепрезиденти - представники від Ісландії, Мальти і Німеччини; четверо інших членів Комісії - представники від Болгарії, США, Швейцарії та України.

Європейська комісія «За демократію через право», відома як Венеційська Комісія, заснована 1990 року, після падіння Берлінського муру, як інструмент невідкладної допомоги в конституційному будівництві під час демократичних змін.

З часом вона стала всесвітньо визнаним незалежним міжнародним форумом, який сприяє поширенню Європейської конституційної спадщини, заснованої на тріаді спільних для всієї Європи цінностях– правдивій демократії, правах людини та верховенстві права (правовладді).

На сьогодні державами-членами Венеційської Комісії є всі 47 держав-членів Ради Європи, а також 15 держав Азії, Африки, Америки (зокрема США, Канада, Республіка Корея, Ізраїль, Бразилія, Мексика та ін.). Загалом Комісія нараховує 62 держави-члени.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відзначив прогрес у проведенні реформ в Україні, зокрема, судової.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-