Байден не пропонував Зеленському напряму спілкуватися з представниками «Л/ДНР»

Байден не пропонував Зеленському напряму спілкуватися з представниками «Л/ДНР»

Укрінформ
Президент США Джозеф Байден не пропонував Президенту України Володимиру Зеленському спілкуватись з представниками самопроголошених “ДНР/ЛНР”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Зеленський заявив в інтерв'ю телеканалу 1+1, відповідаючи на питання, чи пропонував президент США Джозеф Байден говорити напряму з главами так званих “ДНР/ЛНР”.

“Ні, він мені не пропонував. Скажу відверто, про це в принципі мова не йшла”, - заявив Глава держави.

Водночас Зеленський відзначив, що президент Франції Емануель Макрон наголошує, що Україна не повинна виходити на прямі перемовини з сепаратистами.

“Якщо взяти думку Емануеля Макрона, то він постійно підтверджує, що треба зробити все, щоб Україна не залишилась сам на сам саме з сепаратистами, те, що в принципі хоче Російська Федерація”, - розповів Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, переговори президентів США та Росії відбулися у вівторок, 7 грудня, і тривали трохи більш як дві години. Згодом Байден обговорив результати з європейськими союзниками. 9 грудня Президенти України та США обговорили результати розмови Джо Байдена з Володимиром Путіним, формати врегулювання конфлікту на сході України та українські реформи.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-