Розмова Зеленського й Байдена: США візьмуть активну участь у врегулюванні на сході України

Розмова Зеленського й Байдена: США візьмуть активну участь у врегулюванні на сході України

Укрінформ
Президенти України та США обговорили результати розмови Джо Байдена з  Володимиром Путіним, формати врегулювання конфлікту на сході України та українські реформи.

Про це Володимир Зеленський написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Завершив півторагодинну розмову з Президентом США Джо Байденом. Президент США ознайомив мене зі змістом його перемовин із Володимиром Путіним. Також обговорили можливі формати врегулювання конфлікту на Донбасі. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ в Україні", - зазначив глава держави.

Якрозповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу", повідомляє Укрінформ, розмова тривала практично півтори години.

За словами Єрмака, переговори Байдена і Зеленського відбуваються в "дуже відвертій та прямій атмосфері" й сьогодні також була "дуже тепла бесіда, дуже відверта".

Водночас керівник ОП запевнив, що під час розмови не йшлося про будь-які компроміси, які не відповідають інтересам України.

Зокрема, Сполучені Штати Америки ухвалили рішення щодо активної участі в процесі мирного врегулювання ситуації в Україні, однак формат поки не визначений, розповів Єрмак.

"Ми сьогодні можемо чітко говорити про те, що Сполучені Штати прийняли для себе рішення бути активним учасником мирного процесу. Як це відбуватиметься, залежатиме від багатьох обставин", - зазначив він.

Очільник ОП зауважив, наприклад, що це може бути бути "паралельний трек" разом з Нормандським форматом, однак деталей не надав.

Водночас Єрмак запевнив, що американські партнери "дуже зацікавлені в тому, щоб в Україну прийшов мир".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер увечері відбулася телефонна розмова президентів України та США.

7 грудня відбулися переговори президентів США та Росії. Байден заявив про намір обговорити її результати з європейськими союзниками, а також особисто з Президентом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-