Посол у Німеччині розповів про «берлінське попередження» Бундестагу для Кремля

Посол у Німеччині розповів про «берлінське попередження» Бундестагу для Кремля

Відео
Укрінформ
Посол України в ФРН Андрій Мельник вважає, що дебати в німецькому Бундестазі, присвячені ситуації навколо України, мають стати потужним сигналом для Кремля з боку нового керівництва Німеччини.

Про це Мельник заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Не маю жодного сумніву, що ці парламентські слухання стали для Москви більш ніж серйозним «берлінським попередженням», справжньою «червоною карткою», яка все ж дозволить запобігти новій кривавій війні у центрі Європи», - заявив дипломат.

Він висловив особливу подяку керівництву опозиційної фракції ХДС/ХСС за те, що вона ініціювала 9 грудня парламентські слухання «Позиція федерального уряду щодо скупчення російських військ уздовж кордонів України».

На думку посла, дуже символічно, що на другий же день після обрання нового уряду ФРН перші повноцінні пленарні дебати з питань зовнішньої політики в Бундестазі, які тривали більше години, були присвячені Україні та «залізобетонній підтримці нашого суверенітету і територіальної і цілісності».

При цьому, за його словами, особливо важливо, що як фракції нової коаліції – соціал-демократи, «Зелені» і ліберали, - так і опозиційні християнські демократи одним потужним голосом виступили на захист інтересів України, надіславши потужний сигнал путінському режиму про те, що у разі нового воєнного вторгнення в Україну наслідки для Кремля будуть справді катастрофічні.

Мельник також запевнив, що українська дипломатія продовжить зусилля заради дальшої консолідації політичної підтримки і солідарності з боку нового керівництва ФРН, а також підготовки чіткого переліку болючих санкцій проти Росії.

Посол України був запрошений до Бундестагу та спостерігав за дебатами з гостьової трибуни. Коли про це оголосив головуючий на пленарному засіданні, депутати вітали українського дипломата оплесками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-