Після переговорів Байден-Путін Москва у ТКГ тримає паузу - Кулеба

Після переговорів Байден-Путін Москва у ТКГ тримає паузу - Кулеба

Укрінформ
Україна уважно відстежує риторику і поведінку Москви та представників ОРДЛО у Тристоронній контактній групі після переговорів президентів США та РФ.

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає кореспондент Укрінформу.

Глава МЗС звернув увагу, що вчора відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, на якому українська делегація уважно стежила за тим, чи змінила Москва вказівки своїм представникам і представникам ОРДЛО щодо поведінки.

“На жаль, змін ми не побачили, тому Росія тримає паузу, але дискусії продовжаться сьогодні, і ми побачимо буквально найближчими днями, чи ця розмова між Байденом і Путіним мала практичні наслідки, чи Путін все ще тримає паузу і продовжує піднімати ставки”, - сказав міністр.

Він висловив переконаний, що до початку наступного тижня ситуація проясниться, тому що зараз в української сторони є лише фрагменти картини, і вона стежить уважно за зміною чи відсутністю змін у риториці та поведінці ключових гравців.

Як повідомляв Укрінформ, віртуальна зустріч Байдена з Путіним відбулася 7 грудня. При цьому американський лідер озвучив занепокоєння США й усього Західного світу військовою активністю Росії навколо України.

Байден має намір зателефонувати Зеленському в четвер, 9 грудня, щоб обговорити, зокрема, результати переговорів з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-