ДБР завершило досудове розслідування щодо Лероса

ДБР завершило досудове розслідування щодо Лероса

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо народного депутата Гео Лероса, який підозрюється у хуліганстві та невиконанні рішення суду.

Як передає Укрінформ з посиланям на ДБР, «11 та 12 листопада 2021 року, за дорученням виконувача обов’язків генерального прокурора, народному депутату України повідомили про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України та за невиконання рішення суду, що набрало законної сили».

Як ідеться у повідомленні, слідчі ДБР у межах розслідування у кримінальному провадженні встановили, що 4 листопада депутат, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

У іншому епізоді слідчі ДБР встановили, що 11 серпня Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня на його сторінці в одній із соціальних мереж.

Одночасно вказаною постановою суду народного депутата зобов’язали спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст.

Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним.

"Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості", - заявили в ДБР.

У першому випадку депутату кваліфіковане кримінальне правопорушення згідно з ч. 1 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства) Кримінального кодексу. У другому - згідно з ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) ККУ.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від 500 до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Леросу повідомили про підозру за хуліганство у стінах парламенту.

12 листопада народному депутату повідомили про підозру в умисному невиконанні судового рішення про спростування інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-