ТКГ може сьогодні розглянути український документ про повернення до режиму «тиші»

ТКГ може сьогодні розглянути український документ про повернення до режиму «тиші»

Укрінформ
Українська сторона у ТКГ підготувала документ щодо повернення до режиму припинення вогню на сході України, який може бути розглянутий на позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи 9 грудня.

Як передає Укрінформ, про це повідомив представник окремих районів Донецької області України у складі української делегації у ТКГ журналіст Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24» у четвер, 9 грудня.

«На жаль, немає позитивних результатів щодо КПВВ, щодо обміну. Поки що ще відкрите питання щодо повернення до режиму припинення вогню. Вчора ТКГ закрилася, але ми підготували документ, який сьогодні, якщо він влаштує ті сторони, може бути розглянутий на позачерговому засіданні ТКГ», - сказав Гармаш.

Він також зазначив, що російська сторона висуває політичні вимоги щодо відкриття КПВВ або взагалі не дає пояснень, чому вона не хоче відкривати, наприклад, КПВВ у Щасті.

«Люди просто не хочуть проводити обмін та відкривати КПВВ», – констатував представник ОРДО України у ТКГ.

Водночас він зауважив, що після повідомлень за результатами переговорів президентів США та РФ про можливе приєднання США до нормандського формату, російська сторона почала поводитися на переговорах у ТКГ більш дипломатично.

«Зміна формату вчора була помітною», - повідомив Гармаш.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем висловив сподівання, що на найближчому засіданні Тристоронньої контактної групи буде вирішено три основні питання, у тому числі припинення вогню та обмін утримуваними особами.

У МЗС Росії після відеоконференції президента СДА та РФ Джозефа Байдена та Володимира Путіна заявили, що не проти підключення США до нормандського формату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-