Кулеба розповів про тристоронній підхід для стримування Росії

Кулеба розповів про тристоронній підхід для стримування Росії

Укрінформ
Україна співпрацює із союзниками для запобігання нападу РФ у рамках тристороннього підходу: політичні повідомлення, санкції та тісніша військова співпраця з партнерами. 

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі SkyNews, передає Укрінформ.

За словами Кулеби, Україна співпрацює з такими союзниками, як США та Велика Британія, над спробами стримати Кремль. "Ми разом з партнерами повинні зробити цю ціну непосильною для Путіна", - підкреслив міністр.

Він описав тристоронній підхід до спроб стримати поновлення російської агресії: за допомогою політичних повідомлень, санкцій та тіснішої військової співпраці з партнерами.

“США та інші союзники можуть завдати економічного удару. Ми будемо воювати на місцях. Мені прикро це говорити, але буде багато загиблих російських солдатів, і ми сподіваємося, що президент Путін не хоче, щоб це сталося”, - заявив міністр.

Кулеба зазначив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть із Росією разом з українськими військами, якщо стримування не вдасться, але він очікує на їхню підтримку.

“Ми просимо допомогти нам уникнути війни, або якщо ми залишимося без альтернативи через готовність Росії розпочати війну, то допоможіть нам зміцнити нашу армію”, - наголосив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, газета The Washington Post оприлюднила дані американської розвідки, відповідно до яких 70 тисяч російських військових зосереджені у трьох регіонах неподалік кордону України, а також у тимчасово окупованому Криму. Загалом нині там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, танки та артилерія.

5 грудня міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі естонського телебачення повідомив, що кількість військ РФ біля українського кордону може збільшитися до 175 тисяч.

Тим часом президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує низку ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії. 7 грудня відбулися переговори президентів США й Росії, які тривали трохи понад дві години. Їх результати Байден має намір обговорити з європейськими союзниками, а також із президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-