Янукович подав позов до Верховної Ради

Янукович подав позов до Верховної Ради

Укрінформ
Експрезидент Віктор Янукович подав до Окружного адмінсуду столиці позов до Верховної Ради.

Як передає Укрінформ, про це написала у своєму Телеграм-каналі представниця ВР у Конституційному суді Ольга Совгиря.

«В Окружному адміністративному суді м. Києва зареєстровано позов колишнього президента України В. Януковича до Верховної Ради України (справа 640/34786/21)», – написала вона.

Совгиря зауважила, що, відповідно до статті 22 КАСУ, справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради підсудні Верховному Суду як суду першої інстанції, а не ОАСК.

«Натомість у цьому позові заявлено позовні вимоги «про визнання відсутності компетенції становлення факту самоусунення», що може свідчити про штучну зміну підсудності цього позову шляхом маніпуляцій із формулюванням позовних вимог», – зазначила вона.

Як повідомлялося, в ніч на 22 лютого 2014 року Янукович під час Революції гідності залишив Київ і перестав виходити на зв'язок. Дізнавшись про це, зранку 22 лютого тисячі активістів, журналістів та волонтерів приїхали до Межигір'я, аби перевірити інформацію про втечу Януковича. У резиденції нікого не було.

Удень на засіданні Верховної Ради депутати прийняли відставку спікера Володимира Рибака і його заступника Ігора Калетника, констатувавши розвал правлячої коаліції. Головою оновленого парламенту був обраний Олександр Турчинов.

Наступного дня Турчинов став виконувачем обов'язків Президента України, а 25 лютого 2014 року Верховна Рада уповноважила його підписувати закони України. Він виконував обов'язки Президента до 7 червня 2014 року, коли на цей пост вступив обраний на позачергових виборах Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-