Кожна ініціатива України щодо переговорів змушує Кремль офіційно реагувати — Арестович

Кожна ініціатива України щодо переговорів змушує Кремль офіційно реагувати — Арестович

Укрінформ
Пропозиції Президента України Володимира Зеленського щодо проведення переговорів із Росією — це одна з дипломатичних тактик, на яку Кремль змушений реагувати. 

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив речник української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ), представник Офісу Президента України Олексій Арестович, передає Укрінформ.

"Кожна така ініціатива Президента, що висловлена від української сторони, змушує Кремль офіційно реагувати. А коли вони офіційно реагують, вони мають або погодитись на зустріч, і тоді весь світ розуміє, що вони роблять кроки до миру. Або не погодитись, і тоді зрозуміло, що вони миру не хочуть. І ось накопичуються їхні відмови, і всі розуміють, що Росія не хоче. Не хоче виконувати Мінські угоди, Нормандські домовленості тощо", — сказав він.

Арестович нагадав, що ця оцінка прозвучала у виступі держсекретаря США Ентоні Блінкена на саміті глав МЗС країн НАТО, а також під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ.

"І ось для цього це робиться. Це дуже важлива історія, щоб постійно ставити Кремль у позицію, коли вони змушені визначатись: так чи ні", — наголосив спікер української делегації у ТКГ.

За його словами, Україна також запропонувала зустріч голови ОП Андрія Єрмака із заступником керівника адміністрації президента Росії Дмитром Козаком.

"Переговори можуть і відбутися. Подивимося, що буде… Розумієте, на цьому рівні немає календаря. Це поки що звучить як намір. Звичайно, називаються різні терміни, але подивимося. У дипломатії все це дуже розпливчасте. Згода — є продукт при повному непротивленні сторін. Але ж у нас є опір однієї зі сторін — Росії", — резюмував Арестович.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський, виступаючи із посланням 1 грудня у Верховній Раді, заявив, що вважає, що Україна не зможе вирішити збройний конфлікт на сході України без прямих переговорів із Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-