Посилення агресії Росії проти України означатиме кінець Nord Stream 2 - євродепутат

Посилення агресії Росії проти України означатиме кінець Nord Stream 2 - євродепутат

Укрінформ
Росія заплатить високу ціну, що включатиме зупинку її нового газогону, якщо наважиться на військову ескалацію з Україною.

Про це заявив лідер групи Європейської народної партії (фракції консерваторів) у Європарламенті Манфред Вебер в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag, яке вийшло друком 5 грудня, передає Укрінформ.

Німецький політик привітав курс НАТО, яка дала зрозуміти Росії, що «дії проти України будуть мати високу ціну».

Вебер вважає, що питання ціни є також відповідальністю Німеччини та її майбутнього федерального уряду.

«Якщо Путін вдасться до використання зброї, це означатиме кінець газопроводу «Північний потік-2», - конкретизував євродепутат. Він вважає, що владна коаліція партій СДПН, ВдПН і «Зелених» повинна була б чітко задекларувати те, що в такому випадку «введення (газогону) в експлуатацію буде виключено».

Член ЄП назвав ситуацію дуже тривожною і такою, яка є «тестуванням для НАТО та західної спільноти цінностей».

Як повідомлялося, у п’ятницю український уряд заявив про можливу атаку російських військ наприкінці січня. Посилаючись на дані американської розвідки, видання Washington Post у суботу також повідомило про можливість ​​атаки зі залученням 100 батальйонів тактичних підрозділів із приблизно 175 тисяч особового складу разом з танками, артилерією та технікою. Кремль натомість заперечує плани нападу та звинувачує Захід у тому, що дозволяє Україні військово озброїтися.

Між тим, Білий дім підтвердив плани організувати відеодзвінок між президентами двох країн Джо Байденом і Володимиром Путіним у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-