Зеленський запросив Орбана відвідати Україну

Зеленський запросив Орбана відвідати Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана відвідати Україну з візитом у 2022 році. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

У п'ятницю Зеленський провів телефонну розмову з Орбаном з нагоди 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Глава держави відзначив символізм сьогоднішньої дати для України та українсько-угорських відносин.

«Сьогодні виповнюється 30 років з того дня, як Угорщина третьою визнала незалежність України та стала першою державою, з якою ми встановили дипломатичні відносини. Ми завжди пам’ятатимемо цей вияв солідарності й підтримки України», - зазначив Зеленський.

Президент відзначив налаштованість України на розвиток добросусідських відносин з Угорщиною на основі взаємоповаги й конструктивного діалогу.

«Ми готові працювати спільно з вами для реалізації потенціалу наших відносин на благо народів України та Угорщини», - заявив Зеленський.

«Коли українці та угорці разом, виграють усі», - додав він.

Зеленський подякував Орбану за підтримку Угорщиною суверенітету й територіальної цілісності України, відзначивши, зокрема, участь президента Угорщини в інавгураційному саміті Кримської платформи.

Співрозмовники також обговорили подальші кроки щодо розбудови двосторонньої співпраці та домовилися активізувати зусилля з метою досягнення прогресу з усіх питань, які зараз перебувають на порядку денному.

Як повідомляв Укрінформ,1 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто на полях міністерського засідання НАТО в Ризі.

Сторони погодилися зі спільним розумінням, що попри окремі складні двосторонні питання українсько-угорських відносин, безпека України - це також безпека Угорщини та всього східного флангу НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-