Росії чітко вказують на наслідки військової операції проти України - Кулеба

Росії чітко вказують на наслідки військової операції проти України - Кулеба

Укрінформ
Росії по всіх каналах дуже чітко дають зрозуміти, які наслідки матиме для неї військова операція проти України.

Про це заявив Дмитро Кулеба у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Запевняю вас, що прямо зараз в різних дипломатичних столицях ведеться дуже конкретна і дуже предметна розмова щодо конкретних заходів і конкретних економічних санкцій, які ввійдуть до пакета стримування Росії. Головна тема цих двох днів - учора в Ризі й сьогодні у Стокгольмі - це розмова саме про те, що конкретно буде робити кожен партнер, кожна партнерська організація в ситуації, якщо Російська Федерація вирішить вдатися до військового сценарію», - сказав Кулеба.

Він додав, що тепер завдання полягає в тому, аби спільно довести цю роботу до ефективного і чіткого результату.

«Але головне зараз, що Росія бачить, і їй дуже чітко комунікують те, що відбувається, які питання проговорюються. І все це для них є дуже чітким сигналом, що вони мають подумати двічі, а то й тричі перш ніж ухвалювати будь-яке рішення військового характеру», - наголосив глава МЗС.

За його словами, розробка пакета стримування Росії іде за планом і ведеться за трьома напрямками. «Перший - чітка комунікація Росії по всім каналам, відкритим і закритим, про те, що військова операція на території України матиме для неї непоправні наслідки. Друге - розробка санкційного пакета, який буде миттєво застосований, якщо Росія вдасться до військової операції. Ці санкції будуть дуже важкі для неї економічно. І третє - це поглиблення військово-технічного співробітництва з Україною для зміцнення нашої обороноздатності», - уточнив Кулеба.

Він запевнив, що за всіма цими трьома треками українська сторона дуже чітко працює з партнерами. І рішення ЄС про приєднання України до Європейського фонду забезпечення миру, в якому наша країна отримає 31 млн євро, є конкретним результатом цієї роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-